La Luz que no puedes ver

DOERR, Anthony. LA LUZ QUE NO PUEDES VER. Editorial SUMA, 2015

Amb aquesta novel·la Anthony Doerr va guanyar el premi Pulitzer de ficció 2015 i va ser nº1 a les llistes de bestsellers d’Estats Units entre d’altres reconeixements.

A París viuen la Marie-Laure, que de ben petita es va quedar cega, i el seu pare que treballa al Museu d’Història Natural. Amb la invasió alemanya es veuen obligats a deixar casa seva i la ciutat on sempre han viscut per refugiar-se a Saint Malo a la Bretaña, on viu el seu tiet Etienne, un veterà de guerra que fa deu anys que no surt de casa. Al fugir de Paris, el pare de la Marie-Laure s’emporta una joia molt cobejada i perillosa del museu que haurà de salvaguardar perquè no caigui en mans equivocades.

La novel·la ens situa en una època molt convulsa de la nostra història recent, la Segona Guerra Mundial.

A Zollverein en un orfenat, viuen en Werner i la seva germana Jutta després de perdre al seu pare a les mines de carbó. Un dia els germans troben una ràdio que no funciona, però en Werner aconsegueix arreglar-la. Aviat es fa palès la seva capacitat per a la reparació i fabricació d’aquests aparells, fet que no passa inadvertit pels alemanys i que provocarà la separació dels germans.

Ens trobem davant de dues històries de superació on els seus protagonistes viuen els anys de guerra en bàndols oposats. Dues històries amb ànima que no ens deixaran indiferents i que succeeixen de manera paral·lela. Però en Werner i la Marie-Laure acabaran trobant-se per ajudar-se mútuament en el darrer dia abans de l’alliberació.

Una novel·la ben explicada, de capítols curts i lectura àgil, que t’emocionarà i t’atraparà fins a la darrera pàgina.

Vanesa Rodríguez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s