Com fer una recomanació d’un llibre…

Us donem quatre petits paràmetres que caldria que tinguéssiu en compte a l’hora d’enviar la vostra ressenya d’una lectura.

Són:

– Dades mínimes del llibre: Autor. Títol. Editorial;

– Ressenya: 5 línies on expliqueu una mica l’argument i què ha fet que us agradés, o bé a qui el recomanaríeu;

– La firma: el nom, un pseudònim…

I finalment enviar-ho a queemllegeixo@gmail.com

Sense la vostra col·laboració aquest bloc no seria possible!

Moltes gràcies!

28 respostes a “Com fer una recomanació d’un llibre…

  1. “L’ombra del vent” de Carlos Ruiz Zafón.
    Es un llibre que enganxa des del principi fins al final, perquè te de tot: Misteri, drama, comedia, amor i intriga.
    Pel meu gust, és el millor llibre que m’he llegit i no n’he trobat cap que el pugui superar o igualar.

  2. “Junts veurem el Miljacka” de Jaume Cela.

    És l’historia d’amor d’en Dzenan, un noi bosnià, i la Miriam, una noia de Barcelona. Bon llibre juvenil per a qui li agradin les histories d’amor.

  3. “La princesa prometida” de William Goldman

    És l’historia d’amor d’en Westley i la Buttercup, i les aventures que viuen quan ella el dona per mort i es promet amb un princep. Una historia d’aventures, fantasia i per sobre de tot de l’amor verdader.

  4. Pilar T

    Titòl Mil sols esplèdits
    Autor Khaled Hosseini
    Editorial Ara llibres
    S’ha de llegir, s’ha de llegir i s’ha de viure. A mi personalmente em va impressionar molt. No nomès es una bona història sino que esta ben explicada. Mai havia llegit res que passes a l’Afganistan i des de llavors m’interessa molt més la historia d’aquest païs. Immediatament desprès vaig llegir “Cometas en el cielo” que es un llibre anterior. De “Cometas en el cielo” en van fer una película que va tenir força èxit encar que jo no la he vist

  5. Pilar T

    La estrella más brillante
    Marian Keyes
    Plaza & Janes
    Vaig veure’l recomanat a un forus de lectures. La sinopsi del llibre no em va semblar gaire atractiva, no vaig voler saber res de la autora i em vaig possar a llegir directament. Al començament no sabia que pensar, desprès em va venir al cap “El diario de Bridged Jones” i, finalment, em va enganxar de tal manera que no vaig poder parar fins al final. No és superficial encara que al principi t’ho pugi semblar. Si algú més l’ha llegit m’agradaria saber la seva opinió.

  6. “La Catedral del mar” de Ildefonso Falcones.

    És l’historia de l’Arnau Estanyol, i de la construcció de la catedral de Santa Maria del mar. Em va encantar aquest llibre,, te una historia molt bona i molt maca, i esta ambientada en una Barcelona medieval.

  7. “Perdona’m si et dic amor” de Federico Moccia
    La Niki, una adolescent de 17 anys, i l’Alessander (Alex) publicista de 37 anys, tenen un accident, ella anant en moto i ell anant en cotxe. A partir d’aquell instant, les seves vides cambien totalment, ja que viuen una preciosa historia d’amor malgrat la gran diferencia d’edat. La Niky aprén a ser més madura i que hi ha moltes coses que no poden ser, i l’Alex apren a veure el costat jove, divertit i positiu de la vida, gràcies a aquesta joveneta tan maca i tan increible.

  8. josep

    “Picnic en Hanging Rock” de Joan Lindsay.
    Veien la fotografia de Hanging Rock en suggereix una imatge caòtica d’una formaciò rocosa i una natura violenta i salvatge,també al mateix temps una bellesa profunda i malaltia.
    Decebedora i superficial.Picnic en Hanging Rock,l’autora ens narra la história damunt la desaparició en un picnic de tres noies i l’institutriz d’un internat per a noies.
    Una trama per resoldre el mistèri de la desaparició de les noies del col-legi i l’institutriz i un desellaç inesperat.
    Tambè fa una breu crítica general a les normes molt severes i als castits dels internats del sigle xx.

  9. josep

    “El retrat d’un assassí d’ocells”de Emili Teixido.
    M’agradat aquesta história D’emili Teixido que transforma un grapat de vides anònimes en histories que omplen l’ànima del lector a poc a poc.
    és una novel-la que embolica recors d’infancia amb les seves penúries,tristor i misèria.
    Un petit poble i gairebé desconegut,uns personatges singulars però amb problemes d’allò més corrents.
    Amb un llenguatge ric i planer ens fa un retrat d’unes vivències emmarcades en un ambient tancat d’un poble i amb una barreja del passat i pressent que ens ajuda ha entendre i a conèixer els secrets familiars del protagonistes.

  10. josep

    He acabat de llegir “La playa de Chesi ” d’IAN MCEWA.
    A la platja de Chesil s’amaga sorpreses i situacions i és planteja reflesions i contraposicions al voltant d’una parella de nuvis en una nit de noces.Que posa en evidència que no sempre ès tot de color rosa,que sovin el passat ens gasta males passades.
    Uns personatges que arriben verges a una desitjada nit de noces,lo que ès l’incertesa que suposa això en una nit tant important.
    Està prou ben escrita,la història és atractiva,aixó fa que es llegeixi fàcil.
    Personalment no put dir que m’hagi entusiasmat massa,té punts curiosos i divertits.
    Be happy!!

  11. josep

    Una petita delicia no us la perdeu.”Viatge D’hiver de Jaume Cabrè.
    Ès un recull de històries,un total de tretze.
    Les històries son molts entretinguda i interessant,situacions del personatges diferents i divertides.
    Una bona lectura tatalment aconsellable.

    Be happy!!

  12. josep

    Ahir vaig acabar “La Lladre de Llibres” de Markus Zusac”.La lladre de llibres,conta la història d’una noieta que es acollida per una familia que viu als afores de Munic,en un barri molt humilt.
    Una bona novel-la ambientada en un barri a les afores de Munic durant el nazisme.
    Ha estat un petit plaer llegir-la malgrat la temàtica.Una novel-la desoladora i brutal,una història al voltant del mal i de la crueltat humana amb les seves pincelades de tendresa i d’amistat entre els humans.
    Ua deixo un petit fragment original de la mort amb una visió que comparteixo totalment.”No sòc gaire bona,si he de consolar quan tinc les mans fredes i el llit està calentó.
    Us deixo un altre fragment de l’amistat.”Un dia peró va trobar un home menspreat per la seva própia pàtria,per la pàtria que l’havia vist néixer.Es van fer bons amics,i quan l’home es va posar malalt l’agitadora de paraules va deixar anar una llàgrima que va caure a la cara d’ell.La llàgrima estava feta d’amistat.-una sola palabra-i es va assecar i es va convertit en llavor.

    To be happy!!

  13. Segons Nietzche,això de la mentira està instalada en la llavor mateixa de la vida,forma part conènita de tots nosaltres.Digues que m’estimes encara que sigui mentira.(Montserrat Roig).
    Una novel-la diferent del que m’esperava.Més que una novel-la és un recull d’articles i reflexions sobre l’ofici d’escriure i el vici de compartir de llegir.
    Una dona que s’estimava el seu païs i la seva gent.Va ser un plaer descobrir Montserrat Roig.
    D’aquest llibre em quedo les reflexions i la seva lluita per ser igual en un món d’homes,la seva fortalesa,els seus valors no nomès como escritora sinó també socials.

    To be happy!!

  14. La nit als armaris de Raquel Picolo.Entretinguda per passar una bona estona.Alguns relats m’han agradar més que d’altres ,però tots ells en conjunt m’han resultat d’allò més agradable.
    És una recopilació de relats que l’autora ens parla de records plens de nostalgia,moments grands de felicitat plens d’emocions i de tristesa.
    Les àvies posseïdores d’un llegatge genuí i d’una saviesa antiga amagada en cada paraula.
    I en el rerefons d’aquetes histories la montanya pallarenca.Què donaria per ensumar l’aire de la natura mig salvatje de la zona del pallars.
    Us deixo un petit fragment amb una visió que comparteixo totalment.(Només les seues petjades trencaven la pau blanca del cementiri.Pobra bèstia la van haver d’arrencar del vostre costat i s’ha escapat per continuar jaient als vostres peus. Ara les meves petges i les seves es fan companyia.

    To be happy!!!

  15. MIL SOLS ESPLÈNDIDS(Khaled Hosseini)
    Recordaba que la NANA havia dit una vegada que cada floc de neu era un suspir emès per una dona ofesa en algun racó de món.
    “com a recordatori de com pateixen les dones com nosaltres.”
    “com suportem en silenci tot el que ens cau al damunt.”
    La novel-la permet situar-te des de l’època de l’afganistan envaïda pels sovètics fins l’afganistan del 2003,és a dir,amb el govern dels talibans i la posterior arribada dels nord-americans.
    Personatges (la Mariam com la Laila)s’acaben fent un lloc en el nostre cor ja que el patiment,les penúries,les pors,les humiliacions,els maltractaments que suporten,etc,fan que sentis pena per elles i les acabes estimant com si fossin la teva família.
    En resum,un llibre fantàstic d’amor i d’amistat però a la vegada dur.
    Aquest llibre ha estat un plaer doble en descobrir-lo a ell im al seu autor.Feia temps que un llibre no em mantenia despert fins molt tard de la nit.
    El lector quedara atrapat sense remri en aquesta història.Té una força narrativa i un cop d’efecte al final que de ben segur no deixara indiferent a cap lector.

    To be happy!!.

  16. Fronts oberts de Pau vidal.Certament curiosa,extranya la trama,tot i que es presenta com a investigació d’un cas policial,barrejada amb altres histories.
    No he disfrutat de la lectura,la he trobat massa freda sense caliu dels protagonistes.

    To be happy!!

  17. El temor d’un home savi(Patrick Rothfuss) És un bon llibre no es gens menyspreable i tothom em parla força bé.
    M’hagués agradat llegir-lo però odio llegir tothos de llibre de 1200 pàgines i 1,300kg.

    To be happy!!

  18. UN EQUILIBRI PEFECTE(Rohinton Mistry)
    Una obra genial haurien de llegir-la tots els qui estimen els llibres.
    Una història brutal i demoledora i una reivindicació a no oblidar pas aquells països sotmesos a la pobresa i a la injusticia.
    Una de tantes sentencies del llibre diu(Germana aquesta època de l’emergencia és terrible,amb diners poden comprar l’ordre policial que fa falta.La justicia es ven al millor postor.
    Alt voltant d’uns personatjes les seves històries i els fets a partir de diverses maneres de veure l’ambient,castas i religions diferents.Però per atzar entaularan una propera convivència.
    De vegades em fa angùnia con certes mirades antropològiques justifiquen el que sigui argumentant el tema cultural.La barbàrie és la barbàrie i el respecte a la vida humana hauria d’estar pel damund de tot a tot arreu.

    To be happy!!

  19. el carrer de les Camèlies(Mercè Rodoreda)
    esplèndida.Aquesta novel-la,duríssima per la tristesa i la desolación de la protagonista i dels seus personatges.En un mòn real,però absurd i definitivament desenganyat.
    La història,el personatge está a tent a la rememoraciò,però alhora és perfectament conscient de la seva vida,a vegades tan precària,més que materialment espiritualment.A mesura que es recorda ella mateixa,Cecília Ce s’està dotant d’una identitat.L’autora reflexiona sobre diversos sentimientos i situacions de la protagonista que lluita per trobar la seva identitat allunyada del realisme de l’espècie humana.
    Mercè Rodoreda,per mi té un esquema comú en gairebé les novel-les que he llegit.Una dona amb problemes;alguns homes al seu entorn un d’aquests serà el dolent,algun altre el que l’ajudara a sortir de l’embolic.La temàtica és diferent en tots els llibres,però el patró on estan escrits és similar.

    Be happy!!

  20. 10 Mirades 10 de( Voliana Edicions).Tot comença quan deu estudians d’escriptura creativa conviuen i comparteixen experiències durant uns dies al Pallars Sobirà.(la meva terra estimada de naixement i de juventud).
    10 mirades 10 sòn un recull de 10 històries diferents,escritas per 10 protagonistes la majoria dones.
    Un llibre d’una narració pausada que es llegeix amb grand rapidesa.Una lectura molt agradable i molt entretinguda,que ens revela els misteris d’amors,fraternitat i de la felicitat infantils.Moments claus de la seva vida que repasam al voltant dels fets i la revelació dels seus passats infantils.
    Resumin,10 mirades 10 són comentaris diferents que ens revela deu petits fragments de la vida personals dels protagonistes que convida al pensament i a la reflexió dels nostres referents infantils.

  21. El sentit d’un Final,de Julian Barnes).
    La novel-la presenta dues històries parale-les.La primera des del present,recordant els fets,els pensaments,els sentiments i les emocions del passat.La segona es una narració des del propi passat on s’explica una altra part de la història.
    No sabia què m’esperaria rere aquest titol que en sonava força bé.Curiosa,aquesta història,però m’ha resultat força indifernt.
    Julian Barnes,diu;com que ja no put estar segur dels fets reals,almenys put ser fidels a les impresions que han causat.Més enllà d’aixó no li puc fer més.

    Be happy!!

  22. WONDER;de r.J. Palacio.
    Em dic August,per cert no penso descriure la meva.Segur que és molt pitjor que tot,el que us esteu imaginant.
    L’objectiu d’aquesta novel-la es donar visibilitat que dòna sentit a la vida humana per més tràgica o revessa que es presenti,sempre haura una llum en la fosco.Una compresió dels fets reals,que no vol pas dir justificar-los sinó entendre’ls.
    Un llibre de lectura tan recomanable com imprescindible,entre altres raons perquè aquestes situacions els lectors reflexionan al voltan del destí d’August.L’actitut davant de la vida,la seva superació de viure al dia i d’acceptar tal com és.
    La narració és tan fluida i absorbent que el lector acabara revivint l’experiencia de quant va ser nen i anaba a l’escola i de cop sense voler un silenci que ens permetra reflexionar uns sentiments molt llunyats.I que ens demana compromís,estudi i treball en un tempsque ens allunyent de la realitat que esten vivim,és una necessitat punyent a vegades dolorosa .Aquesta recerca solidària que dona sentit la vida humana.
    Malgrat aixó sé que dema tambè sortira el sol i que hi haurà paisatges tant maravillosos per exprimir en el interior de les persones.

    To be happy!!

  23. M’agradat llegir el llibre(Canigó de Jacint Verdaguer).Una gran bellesa,bondat i harmonia,que ens acosta a la naturalesa a la solitud i silencis que nomès es trenquent al so dels rius..
    La poesia és potser el tema del que menys he llegit.Hi ha tanta belleza aturada en aquest llibre que he quedat atrapat i embruixat de com ens parla de la naturalesa i de les lluites entre pobles.
    Però llegir-ne de tant en tant dona un punt de tanquilitat i de silenci interior que ens porta sl bressol del nostre ésser essencial del nostre jo profunt.

    Muntanyes regalades
    són les de canigó
    elles tot l’any floreixen,
    primavera i tardor.

    To be happy!!

  24. ”Un ewok al jardi” per Perdo Ramons editorial edebé

    La Zoe esta preucopada per en David i li envia molts missatges pero ell no respon. El David coneix en Juan, un home que creu tindre un ewok al jardi. Amb en Juna, el David, durant un dia, els hi passen coses ben curioses…

Deixa un comentari