Come Prima

ComePrima

ALFRED. Come Prima. Barcelona: Salamandra Graphic, 2014.

Come Prima, guardonada amb la Fauve D’or (Premi a la Millor Obra) en el Festival d’Angoulême de 2014, va inaugurar fa poc més d’un d’any el catàleg de Salamandra Graphic. Tota una declaració d’intencions del nou segell editorial dedicat a la novel·la gràfica, apostant per la qualitat i per obres de primeríssima línia.

Fabio i Giovanni Foscarini són dos germans, que després d’anys sense contacte, emprenen un viatge en cotxe de França cap a la seva Itàlia natal. L’objectiu, rendir un darrer homenatge al pare recentment mort. El viatge, una autèntica peripècia per les carreteres secundàries dels anys 60, es converteix en un veritable tour de force entre els dos germans. El petit habitacle del Fiat 500 esdevé un univers particular i familiar on afloren anys de ressentiments i retrets. El Fabio i el Giovanni són dos homenots que desprenen testosterona per tots els porus de la pell. Criden, discuteixen i s’esbatussen, exterioritzant la rancúnia que els corroeix per dins amb un efecte curatiu i purgatori. Serem testimonis de la seva metamorfosi, de com es desprenen dels seus propis fantasmes i enderroquen els murs que els separen, i de mica en mica, la seva relació evoluciona cap al perdó i la reconciliació d’uns llaços que ni el temps ni els infortunis de vida poden trencar.

Alfred, nom artístic de Lionel Papagalli (Grenoble, França, 1976), crea una història on the road enèrgica i sensible alhora, que deu el seu nom a una famosa cançó dels anys 60 interpretada per Tony Dallara. Amb episodis tan memorables com una conversa entre llençols blancs que voleien, un descans en un olorós pati de tarongers, passant pel poder alliberador d’un gos que es creua en el camí de Fabio. Una història sobre la redempció personal de l’individu, i de les sorpreses que ofereix la vida. Come Prima és una tornada als orígens i un renaixement que permet albirar nous horitzons.

Mireia Martínez Bailón

Una resposta a “Come Prima

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s