La propiedad

dibuix

MODAN, Rutu. La propiedad. Madrid: Sins Entido, 2013.

Després de Metralla (2006) i Jamilti (2008) arriba el darrer treball de Rutu Modan, La propiedad (2013), que consolida a la seva autora com una de les veus més personals del còmic israelià.

La propiedad és una novel·la gràfica intel·ligent i ben construïda que atrapa al lector ràpidament. Ens explica la història de Regina Segal, que en companyia de la seva néta Mica, viatgen de Tel-Aviv a Varsòvia per a recuperar una antiga propietat familiar perduda durant la Segona Guerra Mundial. A partir d’aquí, descobrim una història més complexa plena de matisos, secrets familiars, mentides o mitges veritats, empremtes del passat que treuen a la llum antics sacrificis i les seves conseqüències.

Modan se’ns mostra com una gran narradora, entrellaçant i compaginant hàbilment les diferents històries que conformen el mosaic de personatges de La propiedad. El discurs té ritme, i combina humor amb una bona dosi d’intriga. El dibuix té una línia clara i neta, i el color és un element clau en la narració, ja que ajuda a l’autora a crear atmosferes i a transmetre emocions.

Mireia Martínez

Una resposta a “La propiedad

Deixa un comentari