Pandèmia i postveritat

PIGEM, Jordi. PANDÈMIA I POSTVERITAT. Editorial Fragmenta, 2021

En aquest llibre Jordi Pigem ens cita contínuament Orwell i Huxley com a figures clau que van preveure el món totalment alienat al que sembla que ens dirigim si no hi posem remei individual i col·lectiu.

Un món on l’atenció plena va deixant pas a la distracció i el coneixement a l’entreteniment. On la informació es tergiversa i no només es vol manipular el present i el futur, sinó també tractar de reexplicar el passat amb la finalitat de seguir alimentant una societat de control basada en la tecnocràcia i el capitalisme.

Segons Pigem , estem anant cap a un món on les persones no es qüestionen els fets, sinó que simplement es preocupen d’anar vivint el seu dia a dia sense més.

També ens revela dades realment impactants com aquesta: A la Xina hi ha més de 200 milions de càmeres de vigilància, dotades dels sistemes de reconeixement facial més sofisticats (poden reconèixer una persona per petits detalls del seu rostre, com una piga).

Així que, si voleu tenir un contrapunt crític al discurs dominant que sembla que ens engoleix avui en dia, en aquest llibre el trobareu.

Ariadna Sancho

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s