L’últim Agost a Barcelona

GURGUÍ, Anna. L’ÚLTIM AGOST A BARCELONA. Columna Edicions, 2022

Us recomano L’últim agost a Barcelona una novel·la sorgida arran de l’experiència personal de l’autora amb un dol gestacional.

L’últim agost a Barcelona és una novel·la que toca la pell, en ocasions és una suau carícia, com un tel de seda fregant-te suaument el canell; en altres moments, sents una esqueixada punxeguda, com si se t’abraonés un cactus; també hi ha un desig voluptuós que encén passions i, el buit, aquella sensació de suro, erm i estèril, quan l’absència de sentit és tot el que aconsegueixes sentir.

L’autora explora el seu univers personal i es nodreix de l’experiència pròpia per a construir un relat cent per cent versemblant, narrat amb una prosa tranquil·la i ben trenada on el dol gestacional pren protagonisme, però no és l’únic eix sobre el qual es basteix la història. Acceptar la pèrdua i els cops de la vida, els silencis, tan eloqüents en ocasions, així com la capacitat innata de les persones per estimar i, tot plegat, ho fa amb un joc de veu narrativa que sembla interactuar amb el lector quan desgrana els pensaments de la protagonista i narradora en primera persona.

Els personatges protagonistes estan magníficament construïts així com el paisatge d’una Barcelona que, gairebé esdevé personatge de tan rellevant com resulta, aquesta és una d’aquelles novel·les que, un cop l’has llegit, et convida a passejar-te per carrers i places, imaginant els seus personatges rient, plorant o somiant. En resum, una molt bona lectura que us animo a descobrir!


Anna Gurguí, barcelonina, va néixer un desembre de l’any 1987. La seva passió per escriure ja li venia de petita, quan va començar a teclejar les primeres ratlles amb una màquina d’escriure del seu avi. Llicenciada en Estudis literaris (UB), va cursar els quatre anys de Narrativa a l’Escola d’Escriptura de Barcelona, on es va gestar la seva primera novel·la, El primer ball, publicada el 2017. L’any 2016 va fundar una agència literària, on gestiona els drets i la representació d’editorials, autors i agències internacionals. És mare de dos fills i una enamorada de la seva ciutat i els seus carrers, que li donen les notes per compondre els seus escrits.

El podeu trobar a l’e-biblio https://biblioteca.ebiblio.cat/ i a la xarxa de biblioteques de Barcelona.

Sílvia Cantos

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s