El que el dia deu a la nit

 

proves EL QUE EL DIA DEU...

KHADRA, Yasmina. El que el dia deu a la nit. Barcelona : Edicions 62, 2009.

Yasmina Khadra amaga la figura de Mohamed Moulessehoul (Kenadsa, Argèlia, 1955), excomandant de l’exèrcit algerià. Autor de renom internacional i mestre del panorama literari actual, les seves històries ens traslladen a escenaris en conflicte o en difícil equilibri: Kabul, Bagdad, Tel-Aviv o la seva Argèlia natal.

 En El que el dia deu a la nit Khadra recupera la història de l’Argèlia colonial a partir dels anys 30’, i la resseguim a través de la figura d’un infant, Younes. El periple vital del petit Younes és intens i colpidor. A través de les seves pàgines el protagonista creix, i nosaltres amb ell, i coneixem el valor de l’amistat, la família, el veritable sentit de l’amor, i la capacitat de perdó.

La lleialtat i la traïció s’alternen en una Argèlia que pretén acabar amb la seva condició de colònia per esdevenir lliure i independent. Un retrat que ens apropa al difícil equilibri entre les comunitats, i ens indueix a la reflexió.

La prosa de Khadra és àgil i captivadora. La seva capacitat descriptiva ens permet viatjar i evocar els paratges, les platges, les vinyes de Río Salado, i la ciutat mediterrània d’Orà. El que el dia deu a la nit és una novel·la esplèndida, rodona, que deixa empremta. Una història que t’atrapa des del primer moment per a deixar-te amb un sentiment final d’enyorança.

Mireia Martínez

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s