En el mar hi ha cocodrils

    

GEDA, Fabio. En el mar hi ha cocodrils : la història real d’Enaiatollah Akbari. Barcelona, La Galera i Destino, 2011.

Fabio Geda dóna veu al testimoni colpidor d’Enaiatollah Akbari, un noi afganès a la recerca d’un futur millor, d’una vida millor que la que li pot oferir el seu país natal.

La mare d’Enaiatollah realitza un acte d’amor i renúncia difícil d’entendre des de la perspectiva occidental, però que és clau pel devenir del petit Enaiat: l’abandonament. Sol en una ciutat estranya del Pakistan es veu en la necessitat d’obrir-se camí per poder sobreviure.

Amb només deu anys emprèn un llarg periple des de l’Afganistan, passant per Pakistan, Iran, Turquia i Grècia fins arribar a Itàlia, concretament a Torí, ciutat on resideix actualment.

Llegint la seva història un se n’adona que ens trobem davant un noi valent, un petit heroi que s’enfronta a un món hostil ple d’adversitats. Tanmateix, durant el seu viatge, compta amb la inestimable ajuda d’alguns individus que amb actes plens de generositat i bondat li permeten continuar endavant, demostrant encara l’existència de l’altruisme en la societat que ens envolta.

L’Enaitollah ha tingut sort, una sort que es mereix i que ell ha buscat amb perseverança.

 “Una vegada vaig llegir que l’elecció d’emigrar neix de la necessitat de respirar. És així. I l’esperança d’una vida millor és més forta que qualsevol altre sentiment”.

En aquest link podeu veure una entrevista al jove Enaiatollah Akbari a la televisió italiana: http://www.youtube.com/watch?v=81MOesjn1zA

Mireia Martínez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s