Què em llegeixo?

queemllegeixo@gmail.com

Pintores

YEON-MOON, Seung i LEE, Suzy (il). Pintores. Barcelona, Libros del Zorro Rojo, 2011.

Edat: 4 – 8 anys.

Ha arribat l’hora del bany. La mare d’en Chin i en Jun els crida calorosament, però els nens senten que estan massa nets per entrar a l’aigua. Llavors en Jun troba una caixa d’aquarel•les i li proposa a la seva germana un divertit joc: pintar-se el cos. Els petits pintors passen així la tarda, entre pinzells i colors que els converteixen en gats, indis o mariners i els porten als paisatges més extraordinaris.

He de reconèixer que cada cop m’agrada més el treball d’aquesta il•lustradora coreana, Suzy Lee compta amb una producció d’àlbums per a públic infantil sensacional, pel que fa a qualitat, a més tenim la gran sort que editorials de gran qualitat com són Libros del Zorro Rojo i Barbara Fiore Editore ens estan acostant títols ‘antics’ que aquí no ens havien arribat.

Pintores és un d’aquests casos ja que va ser publicat inicialment el 2005. Seung-yeoun Moon ha creat la història que trobem en aquest àlbum on un parell de germans ens encomanen unes terribles ganes d’imitar-los (atenció pares i mares perquè el que aquests marrecs fan, no farà somriure d’igual manera a tothom, si ho traslladem fora del paper), als nens per descomptat que sí, jugar amb pintures, agafar un pinzell ben sucat de pintura, esquitxar i sacsejar-lo per observar la reacció és una d’aquelles activitats extraordinàriament estimulants per ells. Suzy Lee ja ens té acostumats a la manera de jugar amb els colors, comença amb senzilles línies monocromàtiques i a mesura que avança la història augmenta també el cromatisme fins a inundar-ho tot de color, arribant a transformar l’habitació dels nens representada en blanc i negre en una selva acolorida plena d’animals i plantes multicolors.

Un conte molt recomanable per compartir amb els vostres fills, nebots o néts, per l’harmoniosa conjunció de text i imatges, tendresa i bon humor a dojo. Per acabar em permeto donar-vos una idea, si no voleu o podeu permetre-us reproduir la divertidíssima situació plantejada a la història, tapeu bé una taula amb papers de diari, agafeu uns davantals que es puguin embrutar, cartolines, pintures i pinzells i jugueu!!! I per què no acabar amb un bany compartit com els protagonistes??

Sílvia Cantos

Anuncis

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: