La llegenda de Sant Jordi en 3D

A.A.V.V. Lluís Cadafalch (il). La llegenda de Sant Jordi en 3D. Barcelona, Estrella Polar, 2011.

Fa molt i molt de temps, el poble de Montblanc era devastat per un monstre ferotge i terrible, que podia caminar, volar i nedar, i tenia un alè tan pudent, que des de molt lluny amb les seves alenades enverinava l’aire i produïa la mort a tots els qui el respiraven. El monstre era l’estrall dels ramats i les persones, i per tota aquella contrada regnava el terror més profund. Preocupats per la situació, els habitants de Montblanc van pensar en donar al drac, cada dia de menjar a una persona, per intentar calmar-lo. El problema, era trobar la persona que volgués sacrificar-se cada dia per ser devorada pel drac.

És evident que parlem de tot un clàssic del qual n’apareixen versions diverses cada any en aquestes dates, i doncs, per què concretament aquesta m’ha cridat l’atenció? Doncs per la seva aposta diferent i innovadora. L’editorial Estrella Polar ens presenta per primera vegada ‘La llegenda de Sant Jordi’ en format tridimensional, l’àlbum ja ve acompanyat de les pertinents ulleres bicolor per gaudir d’una de les històries més nostra de forma ben curiosa.

És habitual al mes de març començar a trobar als aparadors de les llibreries exemplars diversos amb la llegenda, en trobem per tots els gustos, amb il•lustracions d’estils ben diferents, amb lletra de pal, lligada, i un llarg etcètera. La proposta d’Estrella Polar és fantàstica, amb una presentació cuidada al detall, ens expliquen la llegenda coneguda més o menys per tots de forma extensa però sense excedir-se, i Lluís Cadafalch hi aporta un treball genial amb les seves il•lustracions, de colors vius que estan concebudes pensant en el lector al qual es dirigeix, nens i nenes d’avui dia que no paren quiets. Els personatges que apareixen a les imatges són dinàmics, es percep un moviment a totes les pàgines que fa la lectura més amena i viva.

I per descomptat, el fet que la tecnologia 3D que inunda les pantalles dels cinemes arribi a les pàgines dels llibres és una idea arriscada i molt ben treballada en aquest cas, els nens gaudeixen de veure un conte amb les ulleres posades veient com els personatges prenen vida. Si teniu pensat regalar una versió d’aquesta llegenda, tingueu clar que aquest és un valor segur, encantarà a tots els nens i nenes.

Sílvia Cantos

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s