No i jo

DE VIGAN, Delphine. No i jo. Barcelona, Edicions 62, 2009.  

Una història tendra i commovedora sobre l’amistat i la voluntat de canviar el curs de les coses.

Ser adolescent no és fàcil, i per a Lou Bertignac éncara ho és menys. Dotada d’una intel•ligència privilegiada que l’ha portat a avançar dos cursos a l’escola, se sent constantment fora de lloc amb la desagradable sensació que no encaixa. La seva timidesa i inseguretat encara ho complica tot d’allò més. La situació a casa no millora, ja que degut a una tràgica circumstància, cada membre de la família sembla viure aïllat en el seu univers íntim per poder suportar la pena que els acompanya i que omple de tristesa els seus records.

Moltes tardes la Lou es deixa perdre entre la multitud que circula per la parisenca estació d’Austerlitz per observa la gent. En una ocasió se li acosta una jove sense sostre, la No, que amb un simple “Tens un cigarret?” canviarà la vida de totes dues. De mica en mica s’establirà una amistat sincera entre elles. La Lou se sent profundament afectada per la vida nòmada i solitària de la No, i en un acte de generositat i altruisme l’acull a casa seva amb la finalitat de proporcionar-li un futur millor. Un acte ple de l’idealisme de la joventut que xocarà amb la duresa de la realitat del món contemporani.

No i jo  fa reflexionar sobre els valors de la societat actual. Novel·la que quan acabes va acompanyada d’un sospir amb regust agredolç.

Mireia Martínez

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s