El noi del pijama de ratlles

BOYNE, John. El noi del pijama de ratlles. Barcelona. Edicions 62, 2009

Aquesta novel·la no m’ha acabat d’omplir massa, doncs m’esperava molt més tenint en compte el tema del que es tracta. El tema és molt esgarrifós, i jo espero i desitjo que no caigui en l’oblit.

La narració dels fets que ens ofereix a través de la perspectiva d’un nen de 9 anys amb la seva ingenuïtat, ratlla la línia de la ignorància. Avui ningú es pot creure que un noi sigui tant innocent, com per a no adonar-se de la tragèdia que es mou al voltant seu. Aquesta novel·la està orientada a un lector molt juvenil.

El Bruno veu personatges i coses estranyes que el fan dubtar, com per exemple, el metge que fa de cambrer a casa seva, i que ell no acaba de trobar resposta. La necessitat de trobar amics, és per a Bruno com el començament del dia sortint el sol per l’est. Estem obligats a deformar la realitat per a salvaguardar al nen de les atrocitats que succeeixen.

Una part de la novel·la que més em va agradar és quan el nen jueu li agafa la mà quan tanquen el llum, aquest fet té una infinitat de pensaments.

Josep Aguilera

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s